Ψάχνετε κάτι;

Γράψτε την λέξη που ακούσατε ή διαβάσατε και δείτε τι ακριβώς σημαίνει στο Λευκαδίτικο ιδίωμα!

Συνεντεύξεις των συντελεστών του lexikolefkadas.gr στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Νίκος Καββαδάς, εμπνευστής και δημιουργός του Ψηφιακού Λεξικού του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος, lexikolefkadas.gr και η Χρυσούλα Σκλαβενίτη, υπεύθυνη ύλης του, φιλοξενήθηκαν από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας τρεις φορές μέσα στο 2020, στην εκπομπή της κας Αδαμαντίας Μπούρτζινου “Κἀθε μέρα, νέα μέρα”.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Καββαδάς μίλησε το Φεβρουάριο στην εκπομπή για το σκεπτικό της δημιουργίας, τις δυσκολίες και την πορεία αυτής της προσπάθειας διάσωσης και διάδοσης του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος μέσω του lexikolefkadas.gr, από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Σκλαβενίτη φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή, δυο φορές, τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2020. Μίλησε για την ύλη του Λεξικού και την αφιέρωση της προσπάθειας αυτής στην κα Χαρά Παπαδάτου, για την προσπάθεια προώθησής του, ως εκπαιδευτικό εργαλείο, στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα μικρά θεματικά γλωσσάρια που μπορεί ο αναγνώστης να βρει μελετώντας το lexikolefkadas.gr.

Ακούστε τα ηχητικά των συνεντεύξεων:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.