σαβόρος (ο)
είδος μαγειρέματος ψαριών.
Χρησιμοποιούν γι΄ αυτό ψάρια διαφόρων ειδών. Τα τηγανίζουν και τα ποστιάζουν σε ένα δοχείο όπου ρίχνουν απάνω μια σάλτσα από σταφίδα, λάδι, ξίδι, σκόρδο. Διατηρείται πολλούς μήνες.
Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος – Πανταζής Κοντομίχης
Σαβόρος /ὁ/ (Ἰ. savore, sapore) = ψάρια τηγανητὰ ἐντὸς ἐλαίου καὶ ὄξους πρὸς διατήρησιν, ψάρια μαρινᾶτα.
Τα Λευκαδίτικα — Χριστόφορος Λάζαρης