βοβιός ή γωβέος ή γωβιός
το γνωστό νοστιμότατο ψάρι των ιχθυοτροφείων, κυρίως, αλλά και της ανοιχτής θάλασσας των παραλιών.
Οι γωβιοί πουλιόνταν παλιότερα από πλανόδιους ψαράδες της Χώρας, ιδίως, περασμένοι στο βούρλο (μάτι με μάτι) και πουλιόνταν με το μάτσο. “Δέκα δραχμές το μάτσο, οι γωβιοί σήμερα”.
Αυτοί ψαρεύονταν κατά μήκος της Λευκάδας, γνωστής ως αυλάκι. Οι γωβιοί έχουν το μέγεθος της γόπας και της σαρδέλας.
και γωβέος ή γωβιός, ή κωκοβιός ή κωβιός
Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος – Πανταζής Κοντομίχης
Βοβιὸς καί γουβιὸς /ὁ/ (Λ. gobius, cobius) = κοβιός, γοβιός, κοκοβιός.
Tα Λευκαδίτικα – Χριστόφορος Λάζαρης