το γνωστό χιβάδι, αχιβάδι ή χάβαρο, θαλασσινό μαλακόστρακο. Το πετροχίβαδο θεωρείται καλύτερης ποιότητας συγκριτικά με το χάβαρο. Είναι πάντως και τα δύο νόστιμα θαλασσινά και τρώγονται κυρίως τη Μ Σαρακοστή. Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος – Πανταζής Κοντομίχης Πετροχίβαδο /τὸ/ (πέτρα-ἀχηβὰς) = ἐδώδιμος ἐκλεκτή, ποικιλία τοῦ διθύρου «κάρδιον», βελτίων τῆς γνωστῆς … Συνεχίστε να διαβάζετε το πετροχίβαδο (το).
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον WordPress ιστότοπο για ενσωμάτωση
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στον ιστότοπό σας για να ενσωματωθεί