πετροχίβαδο (το)
το γνωστό χιβάδι, αχιβάδι ή χάβαρο, θαλασσινό μαλακόστρακο.
Το πετροχίβαδο θεωρείται καλύτερης ποιότητας συγκριτικά με το χάβαρο. Είναι πάντως και τα δύο νόστιμα θαλασσινά και τρώγονται κυρίως τη Μ Σαρακοστή.
Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος – Πανταζής Κοντομίχης
Πετροχίβαδο /τὸ/ (πέτρα-ἀχηβὰς) = ἐδώδιμος ἐκλεκτή, ποικιλία τοῦ διθύρου «κάρδιον», βελτίων τῆς γνωστῆς ὑπὸ τὸ ὄνομα «χάβαρο».
Τα Λευκαδίτικα — Χριστόφορος Λάζαρης