Ψάχνετε κάτι;

Γράψτε την λέξη που ακούσατε ή διαβάσατε και δείτε τι ακριβώς σημαίνει στο Λευκαδίτικο ιδίωμα!

γιοματάρι

είδος κρασιού, μαύρο, γλυκό ή αδρύ κρασί, βγαλμένο από σταφύλια βαρτζαμ’ι, που ο μούστος του βράζει μαζί με τα τσίπουρα. Έτσι βγαίνει και το μαυροκόκκινο χρώμα που για να το ενισχύσουν έρριχναν κατά το πάτημα γύψο στα σταφύλια.

Από τη σειρά βιβλίων «Λαογραφικά της Λευκάδας» του Πανταζή Κοντομίχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.